Socialdemokraterna vann valet 2014

Som säkert alla vet, vid detta laget, så har vi en socialdemokratisk regering efter valet detta år, 2014. Egentligen så är ju inte valet vunnit av enbart Socialdemokraterna, utan i en kombination som kallas alliansen i det nuvarande oppositionslägret. Det finns ju även en allians i regeringslägret, då det måste till flera partier i samverkan med varandra för att skapa en regering idag. Denna sida kallas dock inte för alliansen, utan med ett namn som kallas den rödgröna röran.

Denna gång ser det dock inte ännu så länge ut som en röra, utan i dagens läge ser ut som att dessa partier äntligen lärt sig att samarbeta. Visst vore det väl fantastiskt om en grupp av s.k. professionella politiker klarar av att samarbeta på de grunder de vunnit ett val på, utan att försöka göra allt de kan för att ledar skeppet i regeringsflottiljen ska sjunka till botten som en sten som kastats av en okunnig.

Hur denna valrörelse började och slutade

På grundval av den propaganda som denna gång utförts på ett skickligt sätt av Socialdemokraterna, så började deras valmanifest att spridas via Facebook. En maktfaktor som når alla idag, då över 96 procent av den Svenska befolkningen är uppkopplade mot nätet.

Denna gång röstade också flera Svenska medborgare än på många år. Hela 86 procent gav sin röst. Kanske börjar den nya generationen förstå innebörden och friheten av att vara bosatt i ett land som haft fria val under lång tid.

I vilket fall så hade Socialdemokraterna stor hjälp av den forna statministern, Fredrik Reinfeldt, som inte kom med något nytt utan istället annonserade att hans avgång var inom räckhåll. Det gjorde honom till Sverigedemokraternas bästa vän, vilka fick många röster med Moderaternas veka valprogram som inte innehöll mycket för de sjuka och arbetslösa.

Utan hjälp så hade inte Socialdemokraterna kommit till makten. Den hjälpen fick de av Sverigedemokraterna, samt deras täta samarbete med Miljöpartiet. Därav har vi idag en socialdemokratisk statsminister som heter Stefan Löfven.

Comments are closed.