Ordna med pokerturnering för vännerna

Oavsett om dina närmsta vänner tycker att poker är det bästa som finns, eller om de inte ens vet vad ett ess är så kan en pokerturnering i din regi bli en hit. Man behöver inte vara hundratals spelare för att få ihop en bra tävling. Istället för en maskerad eller middag så kan nästa fest bli ett pokerevent där ni kommer att kora vem som har det bästa pokerfejset. Men en pokerturnering för vänner kräver lite planering. Här är sakerna som du bör tänka på inför festen som alla kommer att prata om…

Var ska ni spela turneringen?

Var din pokerturnering ska hållas beror förstås på hur många som ska vara med. Om du tänker dig en liten tävling med omkring 10 personer så kan du givetvis ordna med detta hemma i vardagsrummet. Det räcker med ett bord och det kan bli hur mysigt som helst att dra igång pokerspel där två eller fler möter varandra tills en vinnare har korats. Om det kommer att bli ett större event så kan det vara klokt att se på festlokaler.

Även om det går att spela på en restaurang där man även beställer in mat så finns det god anledning till att välja en plats där bara de som ska spela i turneringen kommer att befinna sig. Med annat folk omkring borden där ni spelar så kan det lätt bli så att man tappar känslan av gemenskap. Dessutom är restauranger och barer sällan så väl lämpade för seriösa pokerspel då det spelas en massa musik och det dricks så att folk inte längre kan tänka klart. Redan vid 0.3 promille så sänks förmågan att tänka klart och det är ju inte önskvärt då man spelar pokerturnering!

Vilken typ av poker ska ni spela

Poker med vännerna

Det finns ju en rad olika pokertyper. Om det är så att du ska ordna pokerturning för vänner som inte har spelat förr såväl som för kompisar som brukar spela casino på nätet dagligen så är det inte så dumt att välja Texas Holdem. Det här är en variant som de flesta känner igen. Den är inte krånglig att lära sig. Dessutom så kan du ju se till att ordna med lite pokertips inför eventet. Skicka ett mejl med regler för turneringen, hur pokerspelen ska spelas och ge lite tips. Folk kan skriva ut dina tips och ta med sig som en fusklapp som det är tillåtet att använda.

Nybörjare och proffs tillsammans

Om det är så att du har vänner som är riktigt bra på poker såväl som kompisar som verkligen inte vet hur många kort som ska vara på en pokerhand så bör du betänka upplägget. Det kommer ju inte att bli så kul för pokerhajen att spela mot ett gäng fiskar som mest sitter och fnissar i sina cowboyhattar. Kanske vill du dela upp din turnering i olika divisioner. Kör slutevent för varje division så att det blir lite mer action. På detta vis så blir det ju roligare för alla som är med och man kan se en vinst som en bedrift på den nivå som man befinner sig.

Priser och medaljer

Det går att beställa medaljer som man designar för sin egen pokerturnering. Kanske vill du också ha priser i form av pengar och prylar. Om ni ska spela med verkliga pengar i potten så är det klart att den som vinner ändå får ut något av detta. Hur du ska göra med priser har lite med hur ditt event ser ut. Om det är en mindre seriös pokerturnering för skojs skull så behöver ni ju inte spela med verkliga insatser. Oavsett vilket så kan det vara kul med tröstpris och kanske också med straff. Varför inte köra lite karaoke där den som förlorar måste uppträda och sjunga pokerlåtar som Kenny Rogers The Gambler. Det blir helt klart en unik tävling där du och dina vänner kommer att ha väldigt roligt tillsammans oavsett vem som vinner och hur mycket.

Comments are closed.