Köpa olika hus

Idag när man ska bygga hus så köper man ofta färdiga hus, eller det är egentligen jättelika byggsatser som byggföretagen transporterar till tomten efter att ha gjort allt markarbete med husplattan, källare osv. Det finns lite olika företag som gör färdiga hus och det bästa är att man vet vad man får. Det finns demohus att besöka samt bilder i massor. Det är inte som förr i tiden då man var tvungen att bygga upp allt för hand. Idag är det mer förenklat, men man kan fortfarande anpassa inredningen lite som man vill. Utöver standard så kostar det dock extra för det. Vi skriver om 3 olika (färdiga) hus som man kan köpa och hur mycket det kostar att köpa ett sådant.

Älvsbyhus

Älvsbyhus är ett stort företag och ett känt varumärke i Sverige som har levererat trähus till den svenska befolkningen sedan 60-talet. Sedan dess har man byggt 38 000 hus runt om i Sverige och Norden. Genom att man står för den mesta tillverkningen själv, av råmaterial så kan man hålla huspriserna nere och leverera kvalitets hus till sina kunder. Man vet vad husen är byggda av och kan garantera att de håller som utlovat.

Det är nyckelfärdiga hus som man säljer. Det pris som är sagt gäller också. Allt ska ingå. Ett hus från Älvsbyhus kostar från ca: 1.1 miljoner kronor för ett enplanshus på 100 kvadratmeter.

Eksjöhus

Eksjöhus är ett företag som kan leverera en stor variation på hus. Du kan köpa trähus, stenhus, funkishus, enplans, 1,5 plans 2 plans och sluttningshus. Man har byggt hus till svenska privatpersoner och företag i över 70 år, så man kan sin sak. Man arbetar med hög kvalitetskontroll för att kunna erbjuda det bästa.

Ett hus från Eksjö hus kostar ungefär 3,1 miljoner kronor. Då har vi räknat på en 1,5 planshus med 185 kvadratmeter.

Fiskarhedenvillan

Fiskarhedenvillan gör de vackraste husen i hela branschen. Allt från små 1-planshus till stora pampiga herrgårdsliknande hus. Man bygger inte husen själva, istället samarbetar man med de bästa leverantörerna och kan på så sätt sälja väldigt bra hus. Kvalitet, gediget och rejält är några ledord hos Fiskarhedenvillan. Företaget är baserat i Borlänge.

Ett hus från Fiskarhedenvillan kostar från 636 000 kr för ett 1-planshus med 90 kvadratmeter och 4 rum. Garage eller carport finns även att köpa till för ett pris från 100 000 kr.

Tänk på att kostnader för tomt och markarbete tillkommer. Även avgifter från myndigheter kan tillkomma på det totala priset.

När ni har bestämt er för att köpa ett färdigt hus så måste ni alltid kolla upp om det tillkommer några kostnader och om företaget erbjuder alla tjänster. Det kan tillkomma arbete som måste utföras innan huset kan levereras till tomten. Den kommer och monteras oftast under samma dag. Försäljaren hjälper säkert till och ordnar allt som ska fixas så att du inte behöver oroa er för någonting. Ett nyckelfärdigt hus SKA vara ett nyckelfärdigt hus. Var inte rädd för att jämföra och kanske pruta lite med försäljarna när ni har bestämt er.