Ett perfekt gaminghus – Vad som behövs och förväntas

Nu när den digitala revolutionen verkligen har tagit fart så har vi fått mycket möjligheter att livnära oss på att spela dator och tv-spel. Detta kan låta väldigt konstigt för många då det länge ansetts som någonting man bara gjorde när man inte hade något viktigare för sig. Men kollar vi på de som lyckats etablera sig på antingen Youtube eller Twitch så kan vi snabbt se att vara bra på dator- och Tv-spel verkligen kan betala bra pengar.

Detta har också gjort att man börjat skapa lag när det kommer till spelbranschen för att man vill tävla i stora turneringar som kan betala ut miljonbelopp. Men för att göra detta så krävs det väldigt mycket investeringar i form av löner, transportkostnader och bokostnader för att nämna några. Men vad många också har börjat göra är att, som i många andra sporter, skicka iväg sina spelare på träningsläger där man ger dem allt som krävs i form av logi och aktiviteter. Det är dessa nödvändigheter vi i denna artikeln ska förklara för er.

Det nödvändigaste får inte tummas på

När man skickat iväg sitt lag på träningsläger är det oftast till ett större hus i ett land där man vet att internetuppkopplingen är av bästa kvalité. När det kommer till det nödvändigaste i huset så måste du se till att dina lagmedlemmar har tillgång till sängar, toaletter, kök, datorer och även aktiviteter som finns runtomkring. Många bortser från kraften som aktiviteter gör hos spelarna men att ha tillgång till något så enkelt som pool, tennisbana eller basketplan gör under. Då de lägger många timmar på att träna och finslipa sitt spel tillsammans så måste man också ha aktiviteter som underlättar för att man ska lära känna varandra. Även om det är en klyscha så ligger det något i att en väloljad maskin fungerar bättre än en rostig. Det är denna väloljade maskin du försöker få ditt lag till att bli.

Utrustningen

När det kommer till själva utrustningen måste du även se till att ha det bästa tillgängligt. När det kommer till mus och tangentbord så ska du alltid ta hänsyn till vad dina spelare är vana vid och inskaffa dem. För vad är det för mening att lära sig nya keybinds och bli van vid en ny mus som sedan inte kommer användas vid ett annat tillfälle? När det kommer till uppsättningen av utrustning ska du även se till att det är så likt som under en turnering som möjligt då detta kommer ge en boost när det är turneringsdags. Att även räkna in placering på spelarna och vem som har rätten att ta sista beslutet måste också etableras.

Övning ger färdighet

När du väl skickat iväg ditt lag på träningsläger så ska du också vara noggrann med att ta in kritik och önskemål som de kommer med. För om ditt lag har de bästa förutsättningarna så kommer de troligtvis också visa det i resultaten. Det är också viktigt att påpeka att det finns en stor psykologisk aspekt för hur de kommer fungera som en grupp. Det är därför rekommenderat att ha någon form av rum som är specifikt är där man sitter ner och diskuterar vad som är bra och dåligt, så att all negativ energi stannar i detta rum.

Om du följer dessa tips så har du kommit en bra bit på vägen för att skapa det perfekta gaminghuset för ditt lag. Men självklart så är allting baserat på budget, vilket spel och vilka individer som ingår i ditt lag. Men dessa generella saker är alltid välkommet att ha till hands.

Comments are closed.