Bo i Bollebygd

Innan man ska flytta till Bollebygd så måste man bestämma sig för vart man ska bo någonstans. Om det ska vara i hus, hyrlägenhet eller bostadsrätt. Det finns lite saker att välja mellan och vi tänkte i denna text guida er lite i bostadsdjungeln i Bollebygd. Även om samhället inte är så stort så går det att välja mellan ganska många alternativ.

Bostadsbolag i Bollebygd

I Bollebygd ligger det tre stora bostadsbolag som hyr ut lägenheter runt om i samhället. Bostadsföretaget Bollebo ligger mitt i centrala Bollebygd och där hittar du mängder med lediga lägenheter i olika områden. Bollebo har lägenheter i områdena Boklok, Ekedalsvägen, Kråkvägen, Kungsbackavägen, Odensväg, Odinslundsvägen, Olsfors, Töllsjö, Vinkelvägen och Östra Hedägsvägen.

För mer information och kontaktuppgifter till bostadsbolaget, besök deras hemsida http://www.bollebo.se/

Bostadsbolaget HSB har också boenden i Bollebygd. Det är ett stort bolag som ägs av medlemmarna, det är en kooperativ organisation med lägenheter i hela Sverige. HSB har 180 lägenheter vid Högaområdet i Bollebygd. Hälften av alla lägenheter har egen uteplats på markplan.

Kontakt sker via Distriktskontor Borås, Box 550 50, Torstensonsgatan 42, 504 02 Borås, Tfn: 0771-101030 Fax: 033-104940

I centrala Bollebygd finner man lägenheter från Strand AB. Man har även lägenheter utanför i Hindås vid Furuvägen och Rodelvägen. Inne i Bollebygd så har man lägenheter vid centrumhuset, Stationsvägen, Malmgården och Ekdalen. Man erbjuder även lokaler för företag som vill etablera sig inne i Bollebygd. Det går att hitta företagslokaler vid Centrumhuset, Stationsvägen och Gästgivarevägen.

Besök hemsidan för mer information och hur man lägger in en intresseanmälan. http://www.strandab.se/

Lediga tomter och bygga

Just nu så har man många lediga tomter som är byggklara. Man har tagit fram nya tomter vid norra delen av Bollebygds tätort. Det ska tas fram totalt 49 kommunala tomter och fem enskilda. Det kommer också att ske i etapper och nu är Tyftet, etapp 1 klart. Den består av 12 stycken tomter och varje tomt ligger på mellan 900 och 1200 kvadratmeter. Priset för en tomt är från 650 000 kr.

Om du går i byggnadstankar så är det rekommenderat att ni kontaktar kommunen för att få information om vad som krävs av er och huset som ska byggas. Det måste alltid ansökas om bygglov, även om man ska bygga om sitt befintliga hus eller till och med måla om det. Om man inte gör det kan man få betala en avgift samt riva eller måla om huset.

En annan sak som kan vara bra att ha koll på när man ska bygga hus, det är energi och uppvärmning i huset. Det sitter energi- och klimatrådgivare på kommunen som hjälper dig helt kostnadsfritt. Dit kan man vända sig om man vill få råd om energieffektivisering, elförbrukning, uppvärmning samt mycket annat.

Hoppas att informationen kommer till användning nu. Det blir kanske en liten hjälp på vägen. Den här informationen och mycket mer står även på Bollebygds Kommunhemsida som du hittar på webbadressen http://www.bollebygd.se/

Där kan du läsa om barn och utbildning, stöd och omsorg, kultur och bibliotek. Du har också alla kontaktuppgifter till personer som sitter i kommunen.