Att göra i Göteborg

Bollebygd ligger inte så långt ifrån Göteborg. Lite drygt 4 mil resväg som tar 27 minuter. Har man flyttat in i Bollebygd så är Götet eller Sveriges framsida som det också kallas ett väldigt bra ställe att hitta på saker i. Här finns det mängder med roliga och spännande aktiviteter att hitta på.

Att gå på Avenyn i Göteborg är ett måste för alla nya besökare. Där ligger Göteborgs bästa shoppingkvarter som varvas med pubar och restauranger. Det händer alltid någonting roligt på Avenyn och bästa tiden att besöka gatan är under sommarhalvåret då restaurangerna öppnar upp sina uteställen. Då kan man sitta och avnjuta någon kall dryck samtidigt som man kollar på folk som går runt på gatan. I augusti har man också ett speciellt kulturkalas på Avenyn där det är festligheter för hela familjen. Se uppträdanden, dans, livemusik, tävlingar och besök olika dryckesprovningar. Som sagt, Avenyn är ett måste!

Efter att ni har strosat runt på Avenyn så kan ni bege er till den kända saluhallen Feskekörka. Där har man samlat Sveriges bästa utbud av skaldjur och andra av havets läckerheter. Köp färsk fisk och skaldjur. I Feskekörka kan man köpa havskräftor, krabba, hummer, ostron, torsk, havskatt, marulk, makrill osv. Det går även bra att sätta sig ner på en av de två restaurangerna som ligger inne i lokalen. Köp en av de härliga skaldjursplatåer som man erbjuder. Visst kostar det, men det är alldeles ljuvligt att äta där. Det är idag ett av Göteborgs mest kända varumärken och en levande turistattraktion.

Inget Göteborg utan ett besök på Sverige bästa nöjespark. Parken ligger inte alls långt från själva stadskärnan. Liseberg är något som man måste ägna en hel dag åt. Det finns så mycket att göra inne i parken, karuseller, mat, chokladhjul, spelhallar osv. Kända attraktioner på Liseberg är:

Balder

En berg- och dalbana som är tillverkad i trä. Den är hela 1070 meter lång.

FlumeRide

En vattenattraktion som man kan åka med hela familjen. Man åker i en vattenbana i stockar och allt avslutas med ett fritt fall och en ”splash”. Det är vanligt att man blir blöt när man åker i FlumeRide.

Kållerado

En snurrig forsfärd som går i en nordisk vildmarksmiljö. Det går i 9 personer i en av de runda båtarna. En liten varning, här kan man också bli ganska blöt!

Lisebergsbanan

En klassiker och en snällare variant av en berg- och dalbana. Den är hela 1340 meter lång. Barn från 110 cm kan åka i Lisebergsbanan utan problem.
Ett annat ställe som vi kan rekommendera är Majorna. Det är en stadsdel utanför centrum som brukade vara en arbetarstadsdel. Nu finns det härliga restauranger och man kan gå dit för att lyssna på musik och titta på konst. Eller gör som många andra och ta plats på bryggorna och njut av den härliga kvällssolen tillsammans med en käresta, vän eller familjemedlem. Det är också intressant att strosa runt i kvarteren och se de gamla byggnaderna som fortfarande står kvar vid Majorna.